Politiebericht over automobiliste die door kogel werd geraakt

De afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname heeft afgelopen vrijdag de 65-jarige A.J. en zijn 38-jarige zoon V.J. aangehouden, nadat een kogel uit een jachtgeweer dat ze aan het uittesten waren een voorbij rijdende automobiliste op de Noordpolderdam had geraakt. Dit bericht het Korps Politie Suriname maandag 22 februari.

De politie van het bureau Kwatta werd op die dag ingeschakeld in verband met een aanrijding op de Noordpolderdam. Bij aankomst op de locatie werd de 42-jarige automobiliste M.A. met een schotwond in haar halsstreek aangetroffen. De vrouw was niet aanspreekbaar. Haar voertuig vertoonde kogelinslagen. De vrouw werd in een ambulance in kritieke toestand afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar er operatief moest worden ingegrepen. 

Onderzoek wees uit, dat het slachtoffer met haar auto over de Noordpolderdam reed. Zij kwam vanuit de richting van Saramacca en reed in de richting van Paramaribo. Op een bepaald moment moet zij al rijdend vanuit het bos zijn beschoten en in haar halsstreek zijn geraakt, waardoor zij een aanrijding veroorzaakte met een tegenligger. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en was er slechts sprake van materiële schade aan beide voertuigen.

De verschillende eenheden die waren ingeschakeld kamden het gebied uit waarop de 65-jarige schutter A.J. en zijn 38-jarige zoon V.J. op hun woonadres aan het Garnizoenspad konden worden aangehouden.  Volgens hun verklaring bevonden zij zich op hun achtererf, waar zij alcoholische drank dronken en een nieuw jachtgeweer uittestten. Vanuit hun achterterrein, dat grenst aan de Noordpolderdam, bleken er in totaal 28 jachtpatronen te zijn afgeschoten. Door een van de kogels werd de automobiliste M.A. al rijdend in haar hals geraakt. 

Het jachtgeweer, dat gedekt is met een vuurwapenvergunning, is hangende het onderzoek in beslag genomen. Vader en zoon werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn beiden in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!