Behoeftigen Commewijne ontvangen waardebonnen van het Instituut van de First Lady

Het Instituut van de First Lady heeft het initiatief om zogenoemde ‘behoeftige burgers en huishoudens’ waardebonnen te schenken, een vervolg gegeven. Het project werd vrijdag voortgezet in Commewijne, nadat eerder Paramaribo-Centrum aan de beurt was geweest, aldus de Communicatie Dienst Suriname. In het ressort Meerzorg, Peperpot en een deel van Nieuw-Amsterdam mochten 50 huishoudens elk een coupon ter waarde van SRD 500, te verzilveren bij Combé Markt, in ontvangst nemen.

Beleidsadviseur Preshant Baldew zegt, dat de activiteit in Commewijne in lijn is met de belofte van de First Lady om behoeftigen te voorzien van een waardebon. Er is volgens hem afgestapt van pakketten. De mensen ontvangen een waardebon en mogen hun keuze aan producten zelf bepalen. Binnenkort wordt Nickerie bezocht. ‘Zo zullen we dan de overige districten voorzien van waardebonnen’, aldus Baldew. Hij zegt dat de behoefte in Meerzorg groot is. Het instituut stuurt vooraf een team medewerkers in het veld om de behoeftigen te identificeren. Hoewel de vraag groot is, kan niet iedereen in aanmerking komen. Het Instituut van de First Lady streeft er wel naar toe om zoveel mogelijk huishoudens te voorzien van een waardebon. Baldew is tevreden met de vele positieve reacties. Bij een volgende keer zal de presidentsvrouw persoonlijk meelopen om de huishoudens te bezoeken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: