Navya Nanda: ‘Moeder en vrouw zijn is een full time job’

Toen een Instagram-gebruiker het beroep van Navya’s moeder Shweta Bachchan in twijfel trok, ging Navya Nanda naar sociale media om de bijdrage van huisvrouwen te benadrukken.

Amitabh Bachchan’s kleindochter Navya Naveli Nanda sprak onlangs met Vogue India over haar project, Naveli, dat ze heeft gelanceerd om genderongelijkheid in het land te bestrijden. Maar toen een Instagram-gebruiker vraagtekens zette bij het beroep van Navya’s moeder Shweta Bachchan, benadrukte Navya via sociale media de bijdrage van huisvrouwen. Ze zei dat Shweta schrijfster en filmmaker is en ook haar eigen designlabel heeft.

Op haar Instagram stories zei Navya dat moeder en echtgenote zijn voor iemand een continue en zware job is.

“Moeder en echtgenote zijn is een fulltime baan. Breng vrouwen die huisvrouwen zijn alsjeblieft niet in diskrediet. Hun rol is zo cruciaal in de opvoeding van een generatie die hopelijk hun bijdrage zal ondersteunen in plaats van het af te breken,” postte Navya. Veel internetgebruikers waren blij met haar commentaar en feliciteerden haar met het feit dat ze haar gedachten zo duidelijk uit de doeken had gedaan en zich had verdedigd in een ruimte die zo verdeeld is als sociale media.

Shweta is ook columniste en schrijft voor Vogue India en Daily News and Analysis. Shweta publiceerde haar boek Paradise Towers in 2018. In datzelfde jaar lanceerde ze ook haar modelabel MXS. Navya is afgestudeerd aan Fordham University en richtte een wellnessbedrijf op, Aara Health. Onlangs lanceerde ze Project Naveli, een organisatie die zich inzet voor het opbouwen van gendergelijkheid in India. Ze treedt ook toe tot het familiebedrijf. “Ik zou de vierde generatie van de familie zijn die de leiding neemt – en de eerste vrouw. Ik ben erg trots dat ik deze ongelooflijke erfenis, die mijn overgrootvader HP Nanda heeft nagelaten, mag voortzetten,” vertelde ze aan Vogue.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: