Verdachte (30) van diefstal met geweld en vernieling ook verdacht van in brand steken eigen woning 

De 30-jarige J.D. meldde zich donderdagmorgen op het politiebureau Nieuwe Haven, kort nadat hij vermoedelijk zijn ouderlijke woning aan de Broodboomstraat in brand had gestoken, aldus bericht het Korps Politie Suriname.

De politie kreeg woensdagmorgen rond half acht een melding van diefstal met geweld op bovenvermeld adres. Gearriveerde agenten zagen dat het glas van de voordeur van de woning aan diggelen was geslagen. Aan de hand van aangetroffen bloedsporen in en buiten de woning en aan de straatzijde die leidden naar de woning van de vermoedelijke verdachte, bestond het vermoeden dat de dader een snijwond moest hebben opgelopen. De benadeelde wenste echter geen aangifte te doen, aangezien zij stelde goed te zijn op de man.

Diezelfde avond kreeg de politie weer een melding dat er iets aan de hand was op het adres aan de Broodboomstraat. Een man zou er tekeer gaan tegen huisgenoten. Agenten zagen na aankomst, dat het om dezelfde man ging die eerder op die dag het glaswerk van de voordeur kapot had geslagen. J.D. werd met een verwonding aan zijn hand ter plaatse aangetroffen, waarop een ambulance werd ingeschakeld. Het ambulancepersoneel weigerde echter om uit te rijden, aangezien zij in de ochtenduren het adres al hadden aangedaan en J.D. toen tegen hen tekeer was gegaan. Hij werd vervolgens in een politieauto afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De politie van Nieuwe Haven kreeg donderdagochtend omstreeks half twee weer een melding van vernieling op hetzelfde adres. De politie trof de man niet thuis aan en nam de aangifte op van vernieling van een autoruit. Na drie uur werd de politie in kennis gesteld dat de verdachte man ter plaatse was. Hij kon worden aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. 

Kort daarna kreeg de politie een melding van een woningbrand aan de Broodboomstraat. Het ging om de ouderlijke woning van de aangehouden verdachte die in lichterlaaie stond.

Een getuige vermoedt dat J.D. de brand moet hebben gesticht, omdat hij hem kort voor zijn aanhouding door de politie het erf zag opgaan en dat hij na ongeveer vijf minuten de straat weer opliep. Nadat J.D. door de politie was afgevoerd, stond de woning na een half uur in brand.

Het huis, dat aangesloten was op het elektriciteitsnet, is volledig afgebrand en was niet tegen brand verzekerd.

J.D. werd na afstemming met het Openbaar Ministerie in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: