Sham Binda verwacht grote ontwikkelingen vanaf augustus

Met enerzijds de mogelijkheid rechtstreekse vluchten naar Miami uit te voeren en anderzijds de olievondsten voor de kust van Suriname, verwacht assembleelid Sham Binda (VHP) dit jaar nog grote ontwikkelingen voor land en volk. Vanaf juli 2021 zal de American Airlines 5 keren per week rechtstreekse vluchten uitvoeren tussen Miami en Paramaribo. Ook SLM zal rechtstreeks naar Miami vliegen. “Nadat de American Airlines begint te vliegen, verwacht ik drommen aan investeerders voor Suriname. Ik verwacht grote ontwikkelingen vanaf augustus. We moeten geen hoop verliezen, er gaan investeerders komen”, stelt Binda tegenover Dagblad Suriname.

Hij staat desalniettemin met beide benen op de grond en voegt daaraan toe dat de regering wel wat huiswerk te maken heeft om de kansen voor Suriname te kunnen benutten. Hij refereert naar de ongunstige praktijken binnen het bancair systeem, dat het idee wekt dat de lokale banken tegen de stroom in zwemmen als het aankomt om de dienstverlening naar investeerders toe te vergemakkelijken. “In Amerika bijvoorbeeld, open je een bankrekening binnen een half uur en dan krijg je ook nog een debitcard. Hier moet je maanden wachten om een rekening te kunnen openen. Het is dus heel belangrijk dat het bancair systeem afgestemd is op de ondernemerswereld.”

De staatsonderneming Surfin NV heeft ook de doelstelling om investeerders aan te trekken. Binda is van mening dat het opzetten van nv’s en het aantrekken van vreemd kapitaal een aangelegenheid dient te zijn van de private sector in plaats van de overheid. Hij vindt dat de regering zich bezig moet houden met het scheppen van de randvoorwaarden om investeerders aan te kunnen trekken. Dat is een huiswerk dat nog niet is afgerond. “Wanneer zaken moeizaam blijven lopen, zoals bij de banken, dan jagen we investeerders juist weg. Er komt ontwikkeling, maar we moeten ons huiswerk eerst doen”, aldus Binda.

error: Kopiëren mag niet!