Ministerie van Justitie en Politie gaat penitentiaire inrichting bouwen in Marowijne

Het ministerie van Justitie en Politie heeft de aanzet gegeven tot de bouw van een Penitentiaire Inrichting in het district Marowijne. De bouw van de inrichting staat in lijn met de gedachte van het Openbaar Ministerie om de rechtspraak te decentraliseren in meerdere gebieden dan in Paramaribo en Nickerie. 

Beleidsadviseur Georgine Acton belast, met de reorganisatie van het Korps Penitentiaire Ambtenaar en projectcoördinator Jeugdcorrectiecentrum (JCC), heeft donderdag 11 februari een presentatie hierover gegeven, aldus het ministerie zaterdag 20 februari in een persbericht.

De presentatie was een eerste aanzet om te komen tot een projectdossier en werd gegeven voor de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, de voorzitter van de vaste commissie Justitie en Politie in de Assemblee Edgar Sampi en de directeur Operationele Dienst, Olton Helstone.

Minister Amoksi zei ingenomen te zijn met het concept, omdat het een goede aanzet is. ‘Er zal een commissie worden ingesteld, want dit project is belangrijk. Het gaat om decentralisatie, economische activiteiten die ontplooid zullen worden, werkgelegenheid, kortom een keten van activiteiten brengen wij naar het posten.’ 

Assembleevoorzitter Marinus Bee vindt het een gedurfd initiatief. Hij haalde voorbeelden aan van de vele ongemakken die het met zich meebrengt voor het uitzitten van een straf buiten het woongebied van de gedetineerden. Ook Sampi vond de presentatie een goede aanzet. Hij wilt meer weten over de impact die het project zou kunnen hebben voor het heel gebied. 

Bee zei tot slot, dat nadat hij meer gedetailleerde informatie heeft verkregen, hij betere ondersteuning kan bieden aan de uitvoering van het project. Afgesproken werd, dat beleidsadviseur Georgine Acton in de verdere aanpak van dit project ook voor Bee en de Raad van Ministers een presentatie zal verzorgen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: