Gerechtshof Leeuwarden doet 2 april uitspraak in geruchtmakende ‘Surinamerivier-moord’ – OM eist 22 jaar cel tegen verdachte

Verdachte: ‘Ik heb de schijn tegen, maar er komt een dag dat de waarheid aan het licht komt’

Het Gerechtshof in Leeuwarden doet 2 april uitspraak in de geruchtmakende ‘Surinamerivier-moord’-zaak. ‘Er is geen enkel bewijs voor de theorie dat de 39-jarige Amsterdammer Sharied S. in 2015 zijn vriendin Aradhana Nazir uit Almere heeft vermoord in Suriname’, zo concludeerde zijn advocaat vrijdag 19 februari na een betoog van bijna tien uur, aldus bericht Omroep Flevoland.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van 22 jaar. Volgens het OM staat vast dat Nazir in de nacht van 25 op 26 juni 2015 door S. in de Surinamerivier is geduwd. De 29-jarige vrouw verkeerde in een dronken toestand. Haar lichaam werd drie dagen later gevonden. Het OM ziet een financieel motief bij S. Een maand voor de trip naar Suriname was door Nazir een levensverzekering van drie ton afgesloten met S. als begunstigde.

S., die door de rechtbank al was veroordeeld tot 20 jaar cel, spreekt van een ongeval. Hij was met Nazir in Paramaribo naar een afgelegen pier gegaan, toen de vrouw zich niet lekker voelde en even ging liggen. Nadat hij een paar meter verderop was gaan plassen, bleek zijn vriendin bij terugkomst verdwenen, aldus S.

Het OM vermoedt echter, dat S. Nazir in de uren voor haar dood heeft aangezet tot het drinken van rum met 90 procent alcohol. Het stel had de drank ’s avonds gekocht in een supermarkt. Het OM baseert zich op camerabeelden van de winkel. 

Dat S. niet in de rivier is gesprongen om de vrouw te redden, was volgens de advocaat, omdat er een sterke stroming stond. Ook beweerde S. dat er roofdieren in de Surinamerivier zitten en er waren geen omstanders. Niemand zou S. kunnen helpen als hij ook in de problemen was gekomen. Daarnaast durfde S. niet te zwemmen in troebel water, omdat hij als kind door het ijs is gezakt, aldus de advocaat.

Hij eiste vrijspraak en vond de strafeis van 22 jaar disproportioneel.

Het laatste woord van S. tijdens de zitting bij het Gerechtshof: ‘Ik heb de schijn tegen, maar er komt een dag dat de waarheid aan het licht komt. Hopelijk met uw uitspraak.’
Attachments area

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: