“De situatie heeft opties gecreëerd”

“De situatie heeft mij zodanig gedrukt, waardoor ik een andere optie moest creëren om mijn eigen ding te doen”, zegt een burger aan de krant. Deze burger die bij een supermarkt werkte, heeft nu zijn eigen stand langs de straat alwaar hij groenten en fruit verkoopt. “Mijn ouders hebben een groot perceel vol vruchten- en groentesoorten die door mij en mijn broers onderhoudt worden. De vruchten worden normaal ook onder ons verdeeld en deels gewoon aan de buren. Vorig jaar mei 2019 kwam ik toen op het idee om de vruchten te verkopen langs de straat. Mijn broers hebben ook hun eigen ding, dus na goed overleg besloot ik het toch te doen. De verkoop gaat tot nu toe nog goed. Hoe ik ook contacten heb in Commewijne, kom ik ook aan verschillende vruchtensoorten. Dus in de tussentijd ben ik ook mooi uitgebreid. Voor velen heeft de situatie nadelen gebracht, maar ik kan wel zeggen dat de situatie opties heeft gecreëerd”, benadrukt de burger.

Een andere burger, Charissa, gaf aan dat zij ook ‘een eigen basis’ heeft kunnen opbouwen tijdens de situatie.  Zij gaf aan dat zij al jaren nagels opmaakte voor dames, maar niet op een professionele manier. In 2018 heeft zij haar cursus afgrond. “Ik kocht mijn spullen al groot om mijn eigen ruime te hebben, maar toen kwam die klap. Daarnaast kwam een totale lockdown en weinig mogelijkheden om te bewegen. Maar ik heb de moed niet opgegeven”, benadrukt Charissa. Zij gaf aan dat ze met ondersteuning van haar ouders haar ruimte heeft kunnen openen in oktober 2019 en dat zij nu toch is uit gaan groeien aan klanten. “Het was wel een beetje zwaar toen ik vanwege covid verplicht werd te sluiten. Een dame wil altijd goed eruitzien, dus mijn werk ging normaal in het klein door. De situatie heeft mij uiteindelijk geleerd dat je je dromen niet op moet geven. Het maakt niet uit hoe de tijd is, heb hoop dat je wel je doelen zal bereiken”, aldus Charissa.   

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: