Canawaima veerdienst Guyana-Suriname wordt zondag 21 februari hervat

Het Guyanese ministerie van Openbare Werken en de Canawaima Ferry Service Inc. hebben de hervatting aangekondigd van een regelmatige veerdienst tussen Moleson Creek, Corentyne, en South Drain, Suriname vanaf zondag 21 februari, zo melden lokale media in Guyana.

Naar verwachting zal afvaart van de veerboot in Guyana om ongeveer negen uur ‘s morgens zijn. Het veer zal om een uur ‘s middags terugkeren naar Guyana.

Deze dienst werkt tot nader order elke zondag, woensdag en vrijdag.

Maar, op dit moment mogen vanwege de Covid-19 pandemie alleen Guyanezen en Surinamers van deze faciliteit gebruik maken.

‘We openen geen regulier internationaal verkeer voor passagiers met een ander paspoort’, aldus het ministerie in een verklaring.

Diplomaten die in Guyana en in Suriname wonen, zullen op verzoek worden gefaciliteerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken van beide landen.

Elke passagier moet een negatieve Polymerase Chain Reaction (Covid-19) Test (PCR-test) ondergaan, en deze moet binnen 72 uur na de reis worden afgenomen.

Alle Covid-19-protocollen, inclusief het observeren van de 1.5 meter afstand aan boord en in het terminalgebouw, zullen worden nageleefd.

Guyanezen kunnen PCR-tests ondergaan bij alle erkende medische instellingen die PCR-tests uitvoeren in Guyana, terwijl Guyanezen in Suriname hun tests kunnen laten uitvoeren in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en MeDiLab in Paramaribo.

Passagiers wordt ook gevraagd om al hun reisdocumenten voor Suriname bij zich te hebben, voorafgaand aan de Covid-19 pandemie.

De Surinaamse veerboot MV Canawaima ondergaat momenteel in Paramaribo onderhoudswerkzaamheden, vandaar dat Guyana de MB Sandaka gaat inzetten.

error: Kopiëren mag niet!