Nizaam Ozir: “Hoe kan Juspol dienstvoertuig geven aan iemand die geen rijbewijs heeft?”

Onlangs kwam aan het licht dat een agent zonder rijbewijs met een dienstvoertuig van Juspol een zware aanrijding heeft veroorzaakt aan de Indira Gandhiweg. Het dienstvoertuig is daarbij zwaar beschadigd en de tegenligger is zwaargewond geraakt. De verzekeringsagent, Nizaam Ozir, vraagt zich af hoe het ministerie heeft toegestaan dat een dienstvoertuig werd bestuurd door een agent die geen rijbewijs bezit. “Men dient toch te controleren wie bevoegd is om te rijden? Dus de schuld ligt in eerste plaats bij de leidinggevende”, zegt Ozir aan Dagblad Suriname. Hij voert aan dat aangezien het een dienstvoertuig betreft, de hoofdverantwoordelijke de overheid is, en de schadevergoeding geheel voor rekening van de staat komt. De verzekeraar kan in dit specifiek geval niets betekenen. Ozir attendeert erop dat het in de voorwaarde van de WAM-verzekering is opgenomen dat een schade-uitkering niet mogelijk is wanneer de veroorzaker niet in het bezit is van een rijbewijs, of onder invloed van alcohol verkeert. “De overheid heeft al zoveel uitgaven en als dit erbij komt, wat zal er dan gebeuren met de reeds torenhoge staatsuitgaven? Daarom is het belangrijk dat er sterk gecontroleerd wordt aan wie een dienstvoertuig wordt gegeven en ook hoe ze omgaan ermee. Je kan bijvoorbeeld niet je eigen dingen gaan doen met een dienstvoertuig”, aldus Ozir.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: