Brazilië meldt als derde land meer dan 10 miljoen coronagevallen

Brazilië heeft als derde land in de wereld meer dan 10 miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Alleen de Verenigde Staten en India hebben meer coronagevallen gemeld.

Het ruim 210 miljoen inwoners tellende Brazilië is het grootste land in Zuid-Amerika.

In Brazilië worden sinds januari mensen ingeënt met het Chinese CoronaVac en het coronavaccin van AstraZeneca. Die vaccinatiecampagne verloopt niet vlekkeloos. In sommige steden, waaronder ook Rio de Janeiro, moest het vaccineren worden stilgelegd omdat te weinig doses beschikbaar waren.

Er bestaat internationaal ook bezorgdheid over een coronavariant die is ontdekt in het Braziliaanse Amazonegebied. Die wordt gezien als besmettelijker en is al vastgesteld in zes Braziliaanse deelstaten. In de Amazonestad Manaus raakten ziekenhuizen overbelast en moesten patiënten met vliegtuigen worden overgebracht naar andere deelstaten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: