Man (63) na zo’n negen maanden aangehouden voor verduistering

Verdachte van verduistering J.H. (63) is woensdag door de politie van recherche Oost aangehouden. De man wordt ervan verdacht een geldbedrag van de 74-jarige L.T. in ontvangst te hebben genomen als voorschot voor de aankoop van een vrachtwagen, waarna hij niets meer van zich liet horen. Dit bericht het Korps Politie Suriname donderdag 18 februari.

L.T. had al op 22 mei 2020 aangifte van verduistering tegen de verdachte op het politiebureau Albina gedaan. De aangever verklaarde tegenover de politie, dat hij op twee verschillende momenten geld aan J.H. had gegeven als voorschot voor de aankoop van een vrachtwagen. Hierna vernam L.T. niets meer van J.H., waarop hij besloot aangifte te doen.

De aangever zag de verdachte afgelopen dinsdag 16 op een locatie in Commewijne en confronteerde hem hiermee. Zowel de aangever als de benadeelde begaven zich hierna naar het politiebureau om een en ander  te beslechten. De Recherche van Regio Oost hoorde de twee aan, waarna direct contact werd opgenomen met de politie van Albina. J.H. werd aangehouden en bekende schuld. Hij kon echter het geldbedrag niet terugbetalen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is J.H. in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: