Eindverslag verkiezingen 2020 overhandigd aan Assembleevoorzitter Bee

Eugène Merkus, de gewezen voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), heeft donderdag in de kamer van de Assembleevoorzitter het ‘Verslag vrije- en geheime verkiezingen 25 mei 2020’ overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, zo meldt de Assemblee. In het eindverslag is de informatie van alle districten, ressorten en ook van personen die in aanmerking zijn gekomen voor een plek in een van de bestuurslichamen opgenomen. Het is daarom volgens Merkus gepast, dat een exemplaar van dit document ook aan de voorzitter van het De Nationale Assemblee wordt overhandigd en zo ook de andere volksvertegenwoordigers bereikt.

Voorzitter Bee heeft zijn dank uitgesproken voor het verzette werk van het CHS. ‘Wij mogen verschillende inzichten hebben, maar het vertrouwen in onze instituten moet gewaarborgd zijn’, sprak Bee. ‘Suriname wordt internationaal geprezen om de organisatie van zijn verkiezingen en er is wederom hoog gescoord.’ De Assembleevoorzitter heeft aangegeven, dat Suriname deze positie moet blijven behouden.

Merkus kon zich vinden in de opmerkingen van voorzitter Bee en verwees naar wat onder andere in het voorwoord van het eindverslag is opgenomen. ‘De integriteit van ons verkiezingsproces is intact gebleven, ondanks verklaringen over onregelmatigheden, vermeende misstanden en frauduleuze handelingen. Dat vanuit de verkiezingsorganisatie bepaalde aantijgingen gevoed werden was verwachtbaar en als zodanig ook afgehandeld. Het blijvend integer handelen van het Centraal Hoofdstembureau als onafhankelijk verkiezingsorgaan is recht overeind gebleven. Buiten zijn wettelijke taken, zoekt het CHS bij voorkeur de publiciteit niet op.’ De gewezen CHS-voorzitter zei verder tegen voorzitter Bee voldaan terug te blikken op zijn termijn en heeft het aftredende team geprezen voor zijn inzet

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: