Districtscommissarissen Marowijne vragen meer inzet van politie en brandweer

‘Naleving Covid-19 maatregelen en de controle daarop laat veel te wensen over’

De districtscommissarissen van Marowijne-Zuidwest en -Noordoost vragen meer zichtbaarheid van zowel de politie als de brandweer in het gebied. Dit kwam naar voren tijdens een formeel kennismakingsbezoek van de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, en zijn delegatie afgelopen zaterdag aan Moengo en Albina, zo meldt het ministerie donderdag 18 februari. In de delegatie van de minister waren ook vertegenwoordigd de korpschef van het Korps Politie Suriname, Roberto Prade, de directeur Operationele Diensten Olton Helstone, de Regiocommandant Oost Suriname hoofdinspecteur Regène Doua, de Sectorcommandant van het Korps Brandweer Suriname, Remie Markelo, het Assembleelid Genevievre Jordan en andere functionarissen.

Volgens districtscommissaris Olivia Domini van Marowijne-Zuidwest stroomt het van de klachten over het functioneren van de politie, vooral in Moengo en omgeving. Zij geeft aan, dat zij niets anders te doen heeft, dan de minister hiervan in kennis te stellen en te verzoeken wat te doen aan de situatie. Zij zegt verder te gaan voor een goede samenwerking met de politie in het gebied, maar als de burgers klagen, moet daar volgens haar extra aandacht aan besteed worden.  De naleving op de Covid-19 maatregelen en de controle daarop laat veel te wensen over. Gelet op de nonchalante houding van de bewoners is het voor Domini echt de bescherming van God, dat de samenleving bespaard is gebleven van een uitbraak van de pandemie. Zij maakt zich zorgen en doet via de minister ook een beroep op het ministerie van Volksgezondheid voor meer informatie over de voorzorgsmaatregelen om de besmetting te minimaliseren.

Haar collega Clyde Hunswijk van Marowijne-Noordoost heeft de minister gevraagd om de controlepost bij het Marwina Ziekenhuis beter te bemannen, zodat een optimale controle daar kan plaatsvinden. Ook de naleving van de Covid-19 maatregelen en de grenskwestie baren Hunswijk zorgen.  De twee districtscommissarissen willen meer beweging van de brandweer binnen de gemeenschap van Moengo en Albina. Ze zien graag ook de brandweer op de fiets in de gebieden.

Samen met de minister en de delegatie werd gebogen over de problemen op het gebied van veiligheid in het district. Huisvesting, logistiek, maar ook de onderbezetting bij de politie en de brandweer zijn allemaal zaken die onder andere aan de orde zijn gekomen. De politie van Moengo is zeer dringend aan een nieuwe werklocatie toe. Het huidig gebouw waarin zij nu vertoeft is niet representatief. Minister Amoksi zegt daarom zich sterk te zullen maken voor de verdere afbouw van het multifunctioneel gebouw waar zowel de politie als de brandweer gehuisvest moet worden.  Aan Genevievre Jordan is gevraagd om binnen het parlement te pleiten voor de realisatie van dit bouwproject dat al zoveel jaren is verwaarloosd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: