“Mijn drie kinderen zijn al dagen enthousiast”

Vandaag zijn de schooldeuren geopend voor de kleuters en de leerlingen van klas 1 t/m 3. De leerlingen zullen daarbij ook alle covid-19 protocollen in acht moeten nemen. “Ik vind het heel goed. Mijn drie kinderen zijn al dagen enthousiast om weer naar school te gaan”, zegt een ouder aan de krant. “Hoe langer de kinderen thuisblijven, hoe meer zij zullen verliezen en achterblijven op school. Nu moet gebrainstormd worden over hoe de schade ingehaald kan worden”, benadrukt de ouder. “Thuis hadden niet alle ouders de faciliteiten om de kinderen te helpen met het schoolwerk. Je gaat als ouder natuurlijk de spullen moeten aanschaffen om de kinderen te helpen en te ondersteunen, maar als je niet veel kennis van hebt en vooral het geduld om alles uit te leggen, gaat het niet werken. Een kind van 4 begeleiden en leren is een heel proces.”

Een andere ouder gaf aan dat haar zoon juist goed was met zijn leervakken, maar het juist slecht deed met rekenen. “Thuis had ik niet zoveel tijd. Naast het werk thuis en mijn werk van huis uit doen en ook nog met een kind van 2 bezig zijn, heb je geen energie meer. Investeren in een oppas, terwijl ik thuis ben, zag ik als verliespost, maar nu lijdt mij jongen eronder”, zegt de ouder. “Hoe hij weer naar school gaat, kan hij de draad weer oppakken. De leerlingen van de leerjaren 6 t/m 8 (klas 4 t/m 6) gaan donderdag en vrijdag alleen naar school om lessen te volgen. Op deze dag is hij allang voorbereid. Ik hoop in ieder geval dat het onderwijs niet meer stopt en anders opgepakt wordt als er een stagnatie ontstaat. Uiteindelijk hebben de kinderen die begeleiding van school nodig om het goed te doen en ook de ondersteuning van de ouders”, aldus de ouder.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: