Instituut First Lady schenkt waardebonnen aan behoeftigen

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry geeft verder inhoud aan haar streven de noden van de samenleving te helpen lenigen. De presidentsvrouw is op donderdag 11 februari 2021 behoeftige burgers via het Instituut van de First Lady tegemoetgekomen met waardebonnen ter waarde van SRD 500,-. Het ging om personen binnen Paramaribo Centrum, die vooraf in beeld waren gebracht. Echter, ook seniore burgers die men op straat tegenkwam, werden verrast met een coupon.

Zo werden ruim 100 huishoudens langs de Kwattaweg, Keizerstraat en Drambrandersgracht (elk met zijwegen) aangedaan. Zowel Jurgen Adely, die door president Chandrikapersad Santokhi was geïnstalleerd om kansarmen te helpen, als Preshant Baldew (beleidsadviseur van het staatshoofd) geeft aan dat het project een vervolg krijgt. Het ligt namelijk in de bedoeling meer waardebonnen, afkomstig van Combé Markt, af te geven aan een gelijk aantal huishoudens. 

Adely benadrukt dat de steun onmisbaar is en dat de mensen het hard nodig hebben. “Zij zullen flink gebruik kunnen maken van de waardebonnen”, voegt hij eraan toe. Baldew legt uit dat er vanuit het Instituut van de First Lady een ploeg vooraf het veld is ingegaan en personen, die steun behoeven, heeft geregistreerd. Eenmaal in het veld werd ook aan oudere personen, die het team op straat tegenkwam, een coupon afgegeven.

Baldew is ingenomen met de reactie van de samenleving. “Het voelt heel goed aan. De zegeningen die de first lady krijgt van de mensen, is bijzonder”, aldus de functionaris, die zegt dat de mensen ook vragen om de presidentsvrouw persoonlijk te ontmoeten. “De first lady komt nog. Zij heeft het even druk met andere werkzaamheden, maar zij zal de mensen persoonlijk spreken”, belooft Baldew.

error: Kopiëren mag niet!