Poll Dagblad Suriname: Burger wijst vergoeding gebruik privéauto president, vicepresident en ministers voor werk af

Uit een poll op de website van Dagblad Suriname blijkt, dat zeer veel burgers een forse dagelijkse vergoeding voor gebruik van de privéauto van de president, vicepresident en ministers voor het werk, afwijzen. Inmiddels is overigens de vergoeding vooralsnog van tafel. 89 procent van de uitgebrachte stemmen (1.393) vindt een dergelijke vergoeding niet nodig. Slechts 165 mensen (11 procent) blijkt geen probleem te hebben met de dagelijkse vergoeding.

De regering heeft in de eerste week van februari besloten de verhoogde toelage voor gebruik van de eigen auto voor de dienst vooralsnog aan te houden. Coalitie- en oppositieleden in De Nationale Assemblee hadden kritiek geleverd, ook in reactie op zeer veel kritische geluiden uit de samenleving. De Raad van Ministers had goedgekeurd, dat per 1 januari de president SRD 750 per dag zou ontvangen voor het gebruik van zijn eigen auto voor het werk. De vicepresident zou SRD 625 per dag ontvangen en ministers SRD 515. In totaal dus duizenden Surinaamse dollar per maand. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: