VSW: “Weer stijging benzineprijs was totaal niet verwachtbaar”

Per 10 februari kost een liter unleaded bij Roy Boedhoe Enterprises (RBE) SRD 12.48. Bij SOL bedraagt hetzelfde SRD 11.98 en bij Gow2 is dat SRD 11.69. De VSW-voorzitter Raymond Hasnoe zegt aan Dagblad Suriname dat het niet verwachtbaar was dat de reeds exorbitante prijzen bij de pompstations nog verder zouden stijgen. “Wanneer de prijs van benzine omhoog gaat, dan heeft het altijd een effect op de prijzen in de winkels”, attendeert hij. Vooralsnog zijn de prijzen in de winkels niet aangepast, maar volgens Hasnoe zal dat de volgende week wel gebeuren. “Mensen gaan de vervoerskosten ook doorberekenen en dan worden zelfs de basisgoederen wat duurder. Nu klaagt niemand, maar volgende week zal dat anders zijn.”

Hasnoe vindt het een kwalijke zaak dat het ministerie van Economie Zaken nog steeds niet communiceert met de stakeholders. Zo moeten de stakeholders zich via de media informeren. Minister Saskia Walden maakte bijvoorbeeld 1 dag van tevoren (9 februari) bekend dat unleaded bij RBE verhoogd is. “Steeds moeten we via de media vernemen dat dit en dat verhoogd is. Er wordt niet met ons gecommuniceerd”, aldus de VSW-voorzitter.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: