Uit eten op terrassen kan vanaf morgen weer

Terrassen mogen vanaf morgen weer open. Dit geeft de minister van Volksgezondheid, drs. Amar Ramadhin, aan via de CDS. De terrassen mogen open mogen, met inachtneming van de geldende protocollen voor de horecasector. “Partijen hebben zich gecommitteerd aan de afspraak dat er clusters inspecties zullen plaatsvinden, waarbij er niet geschroomd zal worden om sanctionerend op te treden en ernstige sancties op te leggen aan overtreders van de protocollen, zowel bezoekers als eigenaren”, aldus de bewindsman.

De horecasector heeft toenadering gezocht bij de regering. Er is breedvoerig overleg geweest op donderdag 11 februari 2021 met de minister van Volksgezondheid. De horecasector heeft haar inzichten gepresenteerd. De stakeholders hebben duidelijk aangegeven waar ze naartoe willen, namelijk het instellen van een keurmerk.

“Je krijgt een keurmerk als terras wanneer je geïnspecteerd bent door het clusterteam van de overheid, wanneer je voldoet aan alle eisen en protocollen krijg je zo een keurmerk.” Het verkrijgen van een keurmerk zal wat tijd kosten, aldus de CDS. Terrassen zijn sinds 22 december gesloten. Sindsdien mochten restaurants alleen afhaal en delivery diensten aanbieden.

error: Kopiëren mag niet!