Sonakshi over celebs die protest boeren ondersteunen

Verschillende Indiase beroemdheden uit verschillende filmindustrieën hebben gereageerd op het aanhoudende boerenprotest en de recente tweets van de internationale popzangeres Rihanna en de milieuactiviste Greta Thunberg.

Taapsee Pannu, die onlangs begon met de opnames voor Looop Lapeta, reageerde op een tweet die viraal ging. Ze schreef: “Als één tweet je eenheid aantast, één grap je geloof aantast of één show je religieuze overtuiging aantast, dan ben jij het die moet werken aan het versterken van je waardesysteem en niet ‘propagandaleraar’ moet worden voor anderen.”

Sonakshi Sinha schreef een lange post op haar Instagram stories, die deels luidde: “De stemmen die opgaan gaan over de schending van mensenrechten, onderdrukking van vrij internet en vrije meningsuiting, staatspropaganda, haatdragende taal en machtsmisbruik. Journalisten worden lastiggevallen. Internet is verboden. Demonstranten worden belasterd via propaganda van de staat en de media. Haatzaaiende taal (desh ke gaddaro ko, goli maro sardaro ko is weer opgedoken) viert hoogtij. DAT is de kwestie die wereldwijd in het centrum van de belangstelling staat. Hoewel het nieuws en de media u willen doen geloven dat het hier gaat om krachten van buitenaf die proberen de werking van ons land te controleren, moet u niet vergeten dat het hier niet gaat om buitenaardse wezens, maar om medemensen die opkomen voor de rechten van andere mensen. Nogmaals, het nieuws van vanavond zal proberen een beeld te schetsen dat “krachten van buiten” zich proberen te bemoeien met het functioneren van ons land. Geef alsjeblieft niet toe aan dat verhaal. Het is menselijk, opkomen voor andere mensen. DAT is het verhaal.”

Anderen die vergelijkbare berichten deelden waren onder andere Richa Chadha, Shibani Dandekar, Siddharth, Swara Bhasker, Vir Das, Prakash Raj, Abhay Deol, Onir, Sushant Singh en Arjun Mathur.

Salman Khan uitte donderdag ook zijn gedachten. “Het juiste moet worden gedaan. Het meest correcte moet worden gedaan. Het meest nobele moet worden gedaan,” zei hij op de Indian Pro Music League in Mumbai.

Dinsdag deelde Rihanna op Twitter een nieuwsbericht over het boerenprotest en de internetstillegging in Delhi en schreef: “Waarom praten we hier niet over?” Ze vond al snel steun bij onder anderen Greta Thunberg, acteur John Cusack, het nichtje van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris, Meena Harris en zangers Jay Sean en Dr. Zeus.

De volgende dag gaf het Ministerie van Buitenlandse Zaken een verklaring uit waarin buitenlandse personen en entiteiten werden berispt vanwege hun commentaar op het aan de gang zijnde boerenprotest in India. Na de verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken gingen onder meer Akshay Kumar, Ajay Devgn, Lata Mangeshkar, Ekta Kapoor, Karan Johar, Suniel Shetty, Virat Kohli en Sachin Tendulkar naar de sociale media om berichten te delen met de hashtags #IndiaTogether en #IndiaAgainstPropaganda.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: