Weg naar Apoera verkeert weer in slechte staat

VIDS trekt aan de bel: ‘Het is een must om zwaar verkeer op de weg voorlopig te verbieden’

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname, VIDS, slaat zaterdag in een bericht op social media alarm over de Weg naar Apoera die weer eens nauwelijks begaanbaar is.

Dorpshoofd Carlo Lewis van Apoera meldt na een enerverende reis van Paramaribo naar Apoera, dat sommige gedeelten van de weg in zeer slechte staat verkeren. De boosdoeners blijken onder andere, weer, de zware houttrucks te zijn. 

Door de regenbuien van de afgelopen tijd is de grond verzadigd. Grote vrachtwagens met boomstammen blijven over de weg rijden waardoor deze op sommige plekken is verslechterd. Auto’s kunnen hierdoor vast komen te zitten. 

Het is, aldus de VIDS, een ‘must’ om voorlopig zwaar verkeer over de weg te verbieden. ‘Als dat niet spoedig gebeurt, kunnen mensen straks niet reizen tussen Paramaribo en Apoera.’

Het is niet de eerste keer dat deze weg tijdens zware regenval onbegaanbaar wordt. En iedere keer zijn het vooral de gewraakte zwaar beladen houttrucks die de weg kapot rijden. Een structurele oplossing voor dit probleem lijkt niet bespreekbaar, slechts een verbod op houttrucks op de weg blijkt telkens een tijdelijke ‘houtje-touwtje’ oplossing. Tot vandaag de dag zorgen zware regenval en houttrucks dus alleen voor dweilen met de kraan open als het gaat om het aanpakken van het probleem.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: