Reshma Mangre pleit voor incentive van SRD 300 voor leraren

Dinsdag heeft de vaste parlementaire commissie van Onderwijs een onderhoud gehad met minister Marie Levens, waar de zorgpunten binnen het onderwijs besproken zijn. Het assembleelid Reshma Mangre (VHP) heeft daarbij het voorstel gedaan om de leraren van het totaal onderwijs een incentive van SRD 300 te geven om onlineonderwijs te bevorderen. “De verpleegsters/zorgverleners krijgen nu SRD 250 tot SRD 300, omdat ze extra werken onder de covid-omstandigheden. Wanneer de leraren ook SRD 300 per maand krijgen, kunnen ze hun eigen data kopen en zodoende het onderwijs sneller en beter op gang brengen. Tegelijkertijd is het ook een prikkel voor de leraren om zich extra in te zetten. Nu moeten ze allemaal in hun eigen zak gaan voor onlineonderwijs, en dat doen ze reeds 6 maanden. Hoe lang houden ze dit vol?”, benadrukt Mangre tegenover Dagblad Suriname.

Hierover heeft Mangre nog geen antwoord gekregen van de minister. Wanneer alleen de leraren over internet beschikken en de leerlingen niet, dan is het probleem uiteraard niet opgelost. Mangre zegt ten aanzien hiervan dat er structureel vanuit TCT een samenwerking moet komen met Minowc om goedkope data ter beschikking te stellen voor ouders, studenten en leraren. Zo valt niemand buiten het bootje. Ze vermeldt erbij dat de leraren ook internet nodig hebben om de leerstof uit te werken en lesmateriaal samen te stellen middels bijvoorbeeld video’s. Mangre acht het belangrijk dat de leerstof afgebakend wordt. “Zodra het afgebakend is, weten alle scholen wat de leerstof is die afgerond moet worden. En dat zorgt voor een stukje uniformiteit.”

Vanuit het Onderwijsministerie is vooralsnog de leerstof van glo afgebakend, die van voj en vos moet nog volgen. Naar zeggen van Mangre is de leerstofafbakening cruciaal om de scholen weer te kunnen starten. Ze merkt op dat alhoewel minister Levens de mededeling heeft gedaan dat onderwijs op afstand ingaat per 8 januari is er nog geen school-tv en -radio. Wanneer het ministerie zover is, is nog niet duidelijk. “De minister heeft niet alle vragen van ons beantwoord, maar ze zegt dat  ze de kanttekeningen van ons zal meenemen. Het is dus nog even afwachten”, aldus Mangre.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: