Reizigers met SLM-ticket die niet konden afreizen, moeten zeker 12 maanden op terugbetaling wachten

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) gaat al vele maanden gebukt onder allerlei uiteenlopende problemen, variërend van problemen met de vloot als met de leiding. Daar bovenop kwam als klap op de vuurpijl de wereldwijde covid-19 pandemie, die inmiddels al bijna tot de ondergang leidt van diverse luchtvaartmaatschappijen. Veel vliegtuigen staan al maanden aan de grond op diverse vliegvelden in de wereld en veel personeel, ook piloten, moesten op zoek naar een andere baan. Ook de SLM ondervindt zo haar covid-19 gerelateerde problemen. Maar, ook haar cliënten, de reizigers. Reizigers, die plotseling geconfronteerd worden met vliegverboden, met allerlei extra covid-tests, maar ook met een haperende dienstverlening, klantenservice, bij de luchtvaartmaatschappij.

De redactie van Dagblad Suriname is de afgelopen dagen benaderd door diverse reizigers met uiteenlopende klachten over de klantenservice van de SLM. Zo zou het bedrijf nauwelijks telefonisch bereikbaar zijn. Dat zorgt uiteraard voor frustraties bij reizigers, die bijvoorbeeld graag willen weten waar zij als reizigers aan moeten voldoen om op reis te mogen gaan en of er enig zicht is op wanneer vluchten naar bepaalde landen weer worden opgestart.


Maar, er zijn ook andere klachten. In het oog springt de klacht over het – mogelijk – niet terugbetalen door de SLM van betaalde tickets voor vluchten, die niet konden worden uitgevoerd. Het zou gaan met name om reizigers die, voordat covid-19 zijn intrede deed in Suriname, medio maart 2020, een vlucht hadden geboekt en het ticket hadden betaald, maar welke vlucht niet kon vertrekken vanwege allerlei door covid-19 veroorzaakte nieuwe vluchtregelingen. Die reizigers willen het geld terug  van de SLM dat zij voor een ticket hebben betaald voor een vlucht, die nimmer heeft plaatsgevonden.

Bereikbaarheid SLM-kantoor

In een reactie laat Anglia Godeken, Corporate Communications Officer van de SLM, Dagblad Suriname donderdag weten dat het passagekantoor dagelijks te bereiken is op het nummer 432700. “Het kan dat passagiers bellen op nummers die op een oude centrale zijn geschakeld, waar er niet gelijk wordt opgenomen. Dit laten wij terstond onderzoeken. WhatsApp-berichten worden dagelijks tussen acht uur ‘s morgens en acht uur ‘s avonds beantwoord op het nummer 894 19 22. Via Facebook-Messenger krijgen passagiers momenteel van acht tot vier uur ‘s middags antwoord en ‘s avonds tussen van negen tot tien uur. Ook via [email protected] zijn wij bereikbaar. De afhandeling van e-mail berichten geschiedt binnen 24 uur.”

“Ten aanzien van de restitutie klopt het inderdaad, dat niet iedereen zijn geld nog heeft ontvangen, omdat volgens het Covid-policy bulletin restitutie als volgt is:

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: