Wildwest onder parkeerwachters

Een seniorenburger vertelt dat het hem is opgevallen dat parkeerhosselaars in de stad steeds vaker een opdringerige houding aannemen. Soms gaat dat gepaard met agressief gedrag. “Laatst was ik in de buurt van de Kernkampweg, waar ik een zelfbenoemde parkeerwachters SRD 1 gaf. De man nam het geld en gooide het met kracht tegen mijn autoruit aan”, vertelt de geschrokken seniorenburger. De ‘parkeerwachter’ slingerde naar de autobestuurder toe: ‘Je weet zelf hoe duur alles is en dan geef je mij SRD 1?’ De hosselaar gebruikte daarbij heel wat krachttermen. Door tactvol optreden van de seniorenburger werd een handgemeen voorkomen. De man is van mening dat er naar de wildgroei van parkeerhosselaars moet worden gekeken door de overheid. De redactie van Dagblad Suriname nam een proef op de som op verschillende plaatsen, waaronder de Maagdenstraat, Jagernath Lachmonstraat en de Van Sommelsdijckstraat, waar personen zich voordoen als parkeerwachters. Soms zie je deze wachters pas bij vertrek. En inderdaad wordt er bij SRD 1 enigszins geklaagd. Een parkeerhosselaar aan de Maagdenstraat zei openlijk dat SRD 1 te weinig is. Terwijl aan de Lachmonstraat een andere mopperend opmerkte dat hij er maar genoegen mee zou nemen. In de Van Sommelsdijkstraat was men zo opdringerig dat daar niet eens de moeite werd genomen om de test uit te voeren. De seniorenburger is na de bevindingen teruggebeld en voelt zich gesterkt dat er regels moeten komen, waarbij dit soort aangeboden diensten tot het verleden gaan behoren. “Ik heb zelf gezien hoe parkeerwachters elkaar met houwers bedreigen, omdat ze vinden dat anderen klanten pikken in hun territorium.” Hij stelt de vraag waarom illegale groente- en fruitverkopers wel worden aangepakt, maar illegale parkeerhosselaars niet? 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: