Roy Bhikharie: ‘Regering, hou bedrijven voor 75 procent open’

De Covid-19 maatregelen, waaronder de lockdown en de avondklok, ingesteld door de gezondheidsautoriteiten, worden meer en meer onder vuur genomen vanuit de samenleving. De economie en de burgers ondervinden verhoudingsgewijs te veel materiële- en immateriële schade door alle maatregelen. Daarenboven bestaat de avondklok, onafgebroken, sinds eind maart vorig jaar. Burgers zien echter geen enkel positief effect door die inmiddels gewraakte avondklok.

De weekend lockdown is voor veel burgers en bedrijven de druppel. Een straffe maatregel die nauwelijks elders in de wereld door autoriteiten wordt ingezet om het aantal dagelijkse Covid-19 besmettingen in te dammen. De burger voelt zich opgesloten op zijn eigen erf en beperkt in zijn of haar bewegingsvrijheid, iets waar iedereen recht op heeft, maar niet in een lockdown weekend of tijdens de uren van de avondklok.

Burgers vragen zich ook steeds meer af, ook hardop, waarom de avondklok niet met bijvoorbeeld met twee of drie uur kan worden ingekort. Mensen willen weer meer ruimte, meer tijd, om te ademenen. PVP-leider Roy Bhikharie (Progressief-Verheffende Partij) zegt vrijdag in gesprek met Dagblad Suriname, dat de regering voor 75 procent de bedrijven open zou moeten houden.

‘De leiding van bedrijven zou beboet moeten worden als ze niet toezien op naleving van de Covid-19 protocollen. Geen lockdown, als alles toch gesloten is om bijvoorbeeld 12 uur ‘s middags. Districtscommissarissen en ressortraadsleden zouden hierop moeten toezien en problemen doorgeven aan het Covid-team. Laat de politie criminaliteit bestrijden.’ 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: