Politie werkt aan afhandelen van zeker 40.000 dispensatie-aanvragen

Commissaris Henry Seedorf, coördinator van het Covid-19 Coördinatieteam binnen het Korps Politie Suriname gaf vrijdag tijdens een persconferentie, dat er al 40.000 dispensatie-aanvragen binnen zijn gekomen, zo meldt korps vrijdagavond.

Via de website covid-19.sr konden instanties gedurende van 4 tot en met 15 januari zich registreren. Dit registratieproject is gedaan met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), dat belast is met toevoegen van dit registratiesysteem op covid-19.sr.

De 40.000 dispensatie-aanvragen hebben betrekking op herregistratie van dispensatiehouders en registratie voor nieuwe aanvragen. De aanvragen die aan alle criteria voldoen worden voorzien van dispensatievisa die persoonsgebonden zijn. 

Tal van instanties en personen hebben inmiddels per e-mail de dispensatievisa gehad. Alle dispensatiehouders komen voor in het systeem. Er zijn 43 sectoren als essentiële diensten opgenomen in het systeem waaronder de agrarische sector, vuilophaaldiensten, bakkerijen, hotels en luchtvaartmaatschappijen. De afhandeling van de dispensatie-aanvragen is nog steeds gaande.

Jamile Diaz van het DNV stelde, dat de visa niet voor altijd is. Hij adviseert aan dispensatievisahouders om de website geregeld te raadplegen. Elke houder kan op covid-19.sr/id kijken of hij/zij in het dispensatiebestand voorkomt door het ID-nummer in te voeren.

Commissaris Seedorf zei verder, dat er binnenkort een verkort nummer bekend zal worden gemaakt, dat mensen kunnen bellen met betrekking tot hun dispensatie-aanvraag.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: