Parlementsvoorzitter Marinus Bee: Volk moet zich niet focussen op fake nieuws

Parlementsvoorzitter Marinus Bee zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat het volk zich niet moet focussen op fake nieuws. Zo reageert hij op berichten die de ronde doen op social media. Er wordt gesuggereerd dat de Abop Akiemboto niet meer wilt in het parlement. De opvolger van Akiemboto op de lijst van de NDP in Brokopondo, Wilsientje van Emden, zal naar zeggen overlopen naar de Abop. Hiermee zal deze fractie van 9 naar 10 groeien. De Abop zou dan vervolgens druk kunnen uitoefenen op de coalitiepartner VHP. Abop-topper Bee, die de voorzitter is van De Nationale Assemblee, stelt dat “we ons niet moeten focussen op fake nieuws”.

Gevraagd over de relatie tussen de coalitiepartijen stelt hij dat er niets mis is met de relatie. Inmiddels heeft de voorzitter van het parlement zijn standpunt duidelijk gemaakt. Akiemboto is geen DNA-lid meer en de zaak wordt volgens Bee geheel volgens de wet afgehandeld. De meningen in het parlement zijn verdeeld. In de politieke wandelgangen wordt er gesuggereerd dat de VHP niet onwelwillend staat tegen de wederkomst van Akiemboto. Bij problemen binnen de NDP zou Akiemboto geen heil zien bij Abop en mogelijk naar de VHP kunnen overlopen, wordt er gesuggereerd. Hiermede zou de VHP bevoordeeld worden in de DNA.

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: