Gowrie vraagt regering nieuw bestuur OWMCP te benoemen

De zittingsperiode van het bestuur van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnproject (OWMCP) is reeds vijf maanden verstreken. VHP-parlementariër Mohamedsafiek Gowrie uit Nickerie vroeg donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) aandacht van de regering om snel in te komen, zodat er weer een nieuw bestuur kan worden benoemd. Augustus 2020 was de laatste zittingsmaand van het huidig bestuur. In het presidentieel besluit staat volgens de VHP’er geschreven dat het overliggend waterschapsbestuur moet worden gekozen door de onderliggend waterschapsbesturen van de verschillende ressorten van Nickerie. Volgens Gowri is de voormalige regering onder Desi Bouterse toen echter buiten de regelgeving gegaan om partijloyalisten te benoemen en te accommoderen. Ook de onderliggend waterschapsbesturen moeten volgens hem verder georganiseerd worden, zodat zij ook goed kunnen functioneren. “De leggers moeten in orde komen, moeten accommodatie en ruimte krijgen om de contributie te kunnen innen, rijstboeren een aanmaning te kunnen sturen en ook te kunnen kijken hoe boetes kunnen worden uitgeschreven. Deze zaken zijn niet in orde, waardoor de onderliggende waterschapsbesturen niet goed kunnen functioneren”, aldus Gowrie.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: