Fruit is ook goed voor het lichaam

‘Vorig jaar zag ik nog evenveel verkopers van fruit als groente, maar nu kan je de fruitverkopers op de vingers van een hand tellen’, zegt Sten tegenover de krant. Het is niet alleen hem, maar meerdere burgers opgevallen dat er weinig fruitverkopers zijn in bepaalde wijken. Sten gaf aan dat hij verse vruchten nog op de hoek bij hem kon vinden, maar nu is hij genoodzaakt helemaal de stad in te gaan om vruchten te kopen. Een burger die meedoet aan de verkoop langs de straat, geeft aan dat het verkopen van vruchten ook moeilijk is. Hij verkocht namelijk vruchten en groente, maar is nu helemaal overgestapt op het verkopen van groente. Je kan in de meeste gevallen alleen sinaasappel en manja’s verkopen. De meeste vruchten hebben hun eigen seizoen, zegt de verkoper. “Ik zat op mijn groentetafel alleen met bacove, sinas en manja. Ik dacht dan om zo meer groente te verkopen dan die drie soorten fruit.” Een fruitverkoper langs de straat gaf aan dat niet eenieder geneigd is om vruchten te kopen. “Je hebt wel burgers die kopen, maar grotendeels zijn zij niet geconcentreerd op het kopen van vruchten. Het is uiteindelijk ook goed voor het lichaam. De meeste burgers die stoppen, hebben kinderen die erom vragen, dus ik hoop ook dat het de komende dagen vlot gaat”, aldus de vruchtenverkoper.

Overigens motiveren de vrij hoge prijzen van fruit ook niet tot kopen. Tien sinaasappels wordt voor SRD 35 of meer verkocht. Een middelgrote zuurzak kost SRD 70 en een middelgrote meloen kost al gauw SRD 80.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: