Minder particuliere bussen op straat door sluiting overheidskantoren

Bushouders wachten nog steeds op uitbetaling achterstand

Het is al langer dan een maand dat de meeste overheidskantoren gesloten zijn en daaronder lijden voornamelijk de bushouders. Een deel van de particuliere bussen worden vooralsnog niet ingezet, omdat de kosten veel hoger zijn dan wat er verdiend wordt. Het is de werkende klasse die grotendeels gebruikmaakt van het particulier busvervoer. Aangezien de tariefaanpassing (nadat benzine boven de SRD 10 is uitgestegen per liter) niet van de grond is gekomen, doen de particuliere bushouders een beroep op de regering om de betalingsachterstand in te lopen. De bushouders hebben behalve een achterstand van 2 maanden in de uitbetaling van het covid-geld, ook nog 3 maanden achterstand in de brandstofcompensatie. De uitbetaling hiervan betekent een grote opluchting voor de bushouders, die het momenteel zwaar te verduren hebben. Deze doelgroep maakt jaar in jaar uit alleen moeilijke tijden mee. De bushouders vragen daarom keer op keer aandacht van de regering voor wat licht aan het einde van de tunnel.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: