BREAKING: OM eist 12 jaar cel tegen Hoefdraad

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday heeft 12 jaar gevangenisstraf geëist tegen ex-Financiënminister Gillmore Hoefdraad. Daarnaast is er ook een boete geëist van SRD 500.000, subsidiair 12 maanden hechtenis. Het Openbaar Ministerie wil naast de gevangenneming van de voortvluchtige Hoefdraad ook een financieel strafrechtelijk onderzoek tegen hem. Hoefdraad wordt verdacht van 6 strafbare feiten. Het OM heeft de bezwarende verklaringen, die afgelegd zijn tegen de verdachte, meegenomen. Het Hof van Justitie heeft de gevraagde wijziging van de pg om enkele data aan te passen, toegestaan. Na afloop van de zitting zei Baidjnath Panday aan journalisten dat conform het Wetboek van Strafvordering en op basis van wat er gebleken is uit het strafrechtelijk onderzoek aan het Hof van Justitie is gevraagd naar het financieel strafrechtelijk onderzoek, omdat gebleken is dat geldmiddelen een andere bestemming hebben dan waarvoor ze bestemd waren. Er moet daarom een onderzoek komen naar die geldmiddelen en de besteding daarvan.

‘Het laatste woord is nog niet gezegd’

De advocaten Irene Lalji en Murwin Dubois, die juridische bijstand verlenen aan Hoefdraad, hadden dit strafvoorstel niet verwacht. Hoewel de pg 18 bewijsmiddelen in het 40-pagina’s tellend requisitoir heeft opgesomd, maken de advocaten zich vooralsnog niet druk daarover. Volgens Dubois heeft een zaak verschillende invalshoeken. “Wij gaan kijken welke invalshoek het beste past op deze conclusie van de pg. Het laatste woord is nog niet gezegd. Het besluit is bij het hof”, aldus Dubois. Het nieuws zal volgens hem over worden gebracht aan Hoefdraad. De verdediging van Hoefdaad komt 11 maart aan het woord.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: