Vluchtende verdachte overvaller (27) door agenten in been geschoten

Agenten van het politiebureau Uitvlugt hebben vrijdag 29 januari de 27-jarige K.M. en de 30-jarige J.E. aangehouden die verdacht worden van een roofoverval op een kapperszaak in de Jozef Leliestraat, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdagavond.

Bij aankomst van de politie op de locatie werd het 48-jarige slachtoffer F.K. aangetroffen. Hij verklaarde, dat hij bezig was met zijn werkzaamheden toen hij plotseling werd beroofd door twee mannen die de zaak binnen waren gestapt. Onder bedreiging van een scherp voorwerp werd hij beroofd van zijn halsketting en armband van geel metaal. Alvorens de twee verdachten de zaak verlieten, werd hij eerst mishandeld door de verdachte die gewapend was met het scherpe voorwerp.

Agenten ontdekten de twee verdachten direct in omgeving. Bij het zien van de politie maakte het tweetal zich uit de voeten. Waarschuwingsschoten brachten hen niet tot andere gedachten, waardoor gericht werd geschoten. De verdachte K.M. liep daarbij een schotwond op in zijn rechter dijbeen. In een ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onder politiebewaking is hij daar opgenomen.

Zijn kompaan J.E. zette zijn vlucht voort en kwam op een terrein terecht, waar hij kans zag op het dak van een woning te belanden. Op een bepaald moment wilde hij zijn vlucht voortzetten, maar werd daarbij door een alerte buurtbewoner aangehouden en overgedragen aan de politie.

K.M. ontkent de overval te hebben gepleegd. Hij gaf aan zelf slachtoffer te zijn geweest van een beroving en terwijl hij de twee verdachten achterna ging, werd hij neergeschoten door de politie. Zijn kompaan J.E. verklaarde echter het tegendeel. De sieraden van het slachtoffer en het scherpe voorwerp zijn nog niet terecht. 

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten in voorlopige verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van het Korps Politie Suriname Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: