“Ik hoop dat men het nu wel rustig aan zal doen”

 “Komend weekend is er weer sprak van een totale lockdown. Ik ga ervan uit dat men al op de hoogte is van wat hij of zij nodig heeft voor de voorraad”, zegt een burger tegenover de krant. “Vorige week vrijdag was het echt druk bij bepaalde goed gesorteerde supermarkten. Ik hoop dat men het nu wel rustig doet voor het komend weekend. Er zijn 5 dagen in de week, dus er is ruim tijd om boodschappen te doen.”

Ook een winkelier gaf tijdens een gesprek aan dat men genoeg ruimte heeft om boodschappen te doen. Het kan in feite al vanaf vandaag. “Het was de afgelopen week wel druk, hetgeen eigenlijk goed voor mij was, maar heel onveilig is. Ik denk uiteindelijk niet alleen aan mijzelf en mijn gezin, maar ook mijn klanten. Als er veel mensen in een keer ergens aanwezig zijn, kan het toch verkeerd lopen.  Ik kan begrijpen dat er werkenden zijn, maar doe dan dagelijks de boodschappen of zolang het kan. Bij laatste moment boodschappen doen, vergeet je in de meeste gevallen wat je nodig hebt of doe je gehaast om niet in contact te komen met anderen. Dus ik hoop dat men het rustig aan doet”, zegt een andere burger. “Het is niet de eerste keer dat wij dit meemaken. Het is wel vaak voorgekomen dat ik dagen thuisblijf en een dag in de week over straat ga. Als het toen al kon, waarom nu niet? Nu hebben we de gelegenheid om 5 dagen onze boodschappen te doen, dus er is ruim tijd. Het zijn rustdagen als je goed bekijkt, dus geen paniek”, benadrukt de burger.  

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: