Onderneming gestart door covid

Covid heeft voor vele ondernemers, zowel groot als klein, nadelen gebracht, maar er zijn ook klein ondernemers, die door covid opgestart zijn. Marilva, die student is, gaf aan dat zij in deze tijd haar kleine onderneming is gestart. “Vorig jaar, na lang overleg met mijn ouders, begon ik met het maken en verkopen van mond/neusbedekkingen, haarbandjes en kleding.” Zij geeft aan dat zij op naailes is geweest en dat zij haar talent nu inzet, waarbij zij kan verdienen. Zij gaf aan dat zij eerst voor haar huis begon met verkopen en dan bij winkels. Ondertussen in zij uitgegroeid naar online bestellingen en zelf leveren. Zij ontwerpt verschillende soorten modellen mond/neusbedekkingen. Voor een passende kleding, met glitter of sieraad voor de meeste gevallen, ook voor een bruid en de bruidsmeisjes. “Bestellingen voor kleding worden alleen gedaan bij gelegenheden van een fotoschoot, maar het gebruik van een mond/neusbedekking is alledaags. Bij de meeste klanten krijg ik bestellingen van ongeveer 20 soorten in kleur en model. In juni ging het heel vlot. Ik was vaak uitverkocht en zat ook met veel bestellingen. Het is nu nog even druk, maar ik heb het wel onder de knieën. Covid heeft voor veel mensen nadelen gebracht, maar ik kan wel zeggen dat het voordelig voor mij is. In plaats van over straat te gaan en uit te geven, denk ik nu heel economisch aan sparen en  mij verder ontwikkelen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: