DNA-voorzitter Bee: Akiemboto geen DNA-lid meer

Voor parlementsvoorzitter Marinus Bee is het duidelijk. Sergio Akiemboto is geen DNA-lid méér. Hij mocht gisteren niet deelnemen aan de huishoudelijke vergadering van het college. Tegenover Dagblad Suriname geeft Bee aan dat de zaak conform de wet wordt afgehandeld. De DNA-voorzitter stelt dat het hoofdstembureau van Brokopondo in kennis gesteld zal worden. Gisteren is het heftig aan toe gegaan in het parlement. De NDP-fractie is het oneens met het standpunt van de leiding. De fractie verliet gisteren de zaal voor beraad. Bee zegt desgevraagd hierover dat hij niet bepaalt voor de fractie. Ze geven invulling aan het parlementaire werk zoals zij denken dat het goed is voor het volk, zei Bee kort. Volgens hem heeft Akiemboto zijn intentie ook zelf uitgelegd in de media. Daar bestaat er volgens hem geen twijfel over. Gisteren had Akiemboto geen uitnodiging gekregen voor de vergadering. De huishoudelijke vergadering liep gisteren behoorlijk uit de hand. Uiteindelijk werd de vergadering verdaagd.

De NDP-fractie blijft echter erbij dat Akiemboto lid is van De Nationale Assemblee. In een verklaring verwijt de partij assembleevoorzitter Marinus Bee van een dictatoriale houding. Ook heeft de BEP-fractie het woord niet gekregen tijdens de vergadering. De NDP-fractie verliet de vergaderzaal en is in beraad om de vervolgstappen te bepalen. De paarse fractie is misnoegd over de gang van zaken. Volgens de NDP heeft de DNA geen bevoegdheid om het lidmaatschap van een lid te beëindigen. “Er is geen enkele rol aan DNA wettelijk voorgeschreven dan het doorgeleiden van de bevinding van de president.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: