Rachied Doekhie: ‘Mahespalsingh mag alvast een paar goede advocaten in de arm nemen’

Ex-NDP-parlementariër Rachied Doekhie, nu lid van het stichtingsbestuur van de Stichting Machinale Landbouw (SML), adviseert ex-president-commissaris Johnie Mahespalsingh om alvast een paar goede advocaten in de arm te nemen. “Ik begrijp wel dat hij nu nattigheid voelt. Want wanneer mensen het voorgevel van Santo Boma beginnen te ruiken en te zien, dan gedragen ze zich net als een os die voor het abattoir staat”, zegt Doekhie aan Dagblad Suriname. Mahespalsingh heeft na de benoeming van het stichtingsbestuur via een nieuwssite laten weten dat hij onterecht gecriminaliseerd wordt rondom het heel gebeuren bij de SML de afgelopen jaren onder de NDP-regering. Het verbaasd Doekhie dat Mahespalsingh pas na zoveel jaren met een verklaring in de media. “Toen zoveel DNA-leden, waaronder ook ik, vragen zowel in het parlement en Dagblad Suriname hebben gesteld, had hij niets te vertellen. Iedereen vroeg zich af of die man nog kon praten. Ik adviseer hem om zichzelf liever rustig te houden, want de tijd komt binnenkort waar hij veel gaat moeten praten. Nu heeft hij zichzelf in de nesten gewerkt en alles voor zichzelf van kwaad tot erger gemaakt”, zegt Doekhie. Hij benadrukt voor nu niet vooruit te willen lopen op zaken, omdat alles eerst met de overige leden van het stichtingsbestuur moet worden doorgenomen. Het bestuur bestaande uit Geetapersad Gangaram Panday (president-commissaris), Doekhie, Majenka Dominie, Jozef Joekoe, Jitendre Kalloe, Imro Manglie en Ashwin Ramdin is bezig alle zaken bij elkaar te zetten. Doekhie adviseert Mahespalsingh om de statuten van het staatsbedrijf te gaan bestuderen, omdat dit hem dan misschien wat helderheid zal kunnen opbrengen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: