CHS verslag resultaten verkiezingen 2020 aangeboden aan president

Voorziter Eugene Merkus opgevolgd door Lilawatie Raghoebir

De aftredende voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) Eugene Merkus, heeft de resultaten van de verkiezingen van 25 mei 2020 woensdag aan president Chandrikapersad Santokhi aangeboden.  De zittingstermijn van het CHS onder leiding van Merkus is per 31 januari verlopen, aldus de Communicatie Dienst Suriname.

President Santokhi bedankte het aftredende CHS voor de werkzaamheden die het bureau in de afgelopen jaren heeft verricht met betrekking tot de verkiezingen. Het staatshoofd zei ook ingenomen te zijn met het feit, dat de nieuwe leden van het Centraal Hoofdstembureau nog de nodige begeleiding van de aftredende voorzitter zullen krijgen. 

Na de overhandiging van het rapport werden in de Congreshal de nieuwe leden door president Santokhi beëdigd. Het CHS wordt vanaf heden geleid door mevrouw Lilawatie Raghoebir. De leden van het CHS worden voor een periode van 6 jaar beëdigd.

Een belangrijke taak van het CHS is de registratie van politieke partijen die willen deelnemen aan de verkiezingen. Het CHS maakt ook de datum en wijze van kandidaatstelling bekend. Na de verkiezingen stelt het het CHS de uitslag vast en maakt die ook bekend.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: