“Het zijn twee dagen geen hossel en zonder inkomsten”

“Het zijn twee dagen geen hossel en zonder inkomsten. Wat volgt hierna?”, vraagt een hosselaar zich af. Enkel hosselaars gaven tijdens een gesprek aan dat zij uiteindelijk gehoor moeten geven aan de regels en wetten die gemaakt worden. “Er komt een compensatie, maar dat neemt zoals we al gewend zijn veel tijd. Zullen we voor deze twee dagen ook gecompenseerd worden? Ik verdien niet meer dan SRD 500 in een dag. Er zijn zelf dagen waarbij ik zelf nauwelijks SRD 200 heb gemaakt, maar nu worden er twee dagen van mij afgepakt”, zegt een kleine ondernemer.

“In 2020 hebben wij al tegenslagen mee moeten maken, waarbij enkelen van ons zelf de moed hebben opgegeven. Ik heb dagenlang gehosseld om mijn schulden uiteindelijk te kunnen betalen en dan moet ik nog werken voor mijn vaste lasten. Er waren tijden waarbij ik in een maand bijna SRD 3000 in totaal kon maken. Het was soms minder, maar ik kon mijn vaste lasten vrij betalen. Nu hoe alles moeilijk is geworden, zelf driemaal duurder, krijg je ook nog beperking in de werktijd. Nu moet ik toveren. Vroeger stond je normaal en iemand kwam naar je toe, maar nu moet je rennen als een auto stopt. Dan ben je niet de enige, want er zijn nog enkele anderen die het ook proberen. Hoe haal je de competitie dan?”, zegt een hosselaar. Hij benadrukt dat er goed nagedacht moet worden alvorens zulke strakke maatregelen worden aangekondigd. “Ja, het zijn ook wij burgers die het verpesten, maar je kan niet eenieder straffen voor de fouten van de anderen.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: