Politiebericht over gecompliceerde aanrijding met vier voertuigen op Ringweg Noord

Zwaargewonde vuilnisman Anandkumar Phagoe (46) overlijdt kort na aankomst in AZP

De 46-jarige vuilnisman Anandkumar Phagoe is afgelopen donderdagmiddag na een aanrijding waarbij vier voertuigen betrokken waren op de Ringweg Noord, kort na aankomst op de Spoedeisende Hulp van het Academische Ziekenhuis Paramaribo (AZP) overleden. Dit bericht het Korps Politie Suriname vrijdagavond.

De politie van het bureau Munder kreeg omstreeks vier uur de melding van een aanrijding tussen vier voertuigen. Bij aankomst van de politie en overige instanties werd Phagoe met ernstige fracturen aan beide benen op het wegdek aangetroffen. In de langs de weg lopende trens werd een vuilniswagen aangetroffen. De bestuurder D.M. zat erin bekneld. 

De bestuurders van de drie andere voertuigen klaagden over pijn. In ambulances werden de vijf gewonden afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Politieonderzoek wees uit, dat de vier bestuurders kort voor de aanrijding over de Ringweg Noord reden. Zij kwamen vanuit de richting van het Chiragalie project gaande in de richting van Geyersvlijt. Op de linker rijbaan reden de vuilniswagen (bestuurd door D.M.), gevolgd door een personenauto, bestuurd door G.J., en daarna een truck met als bestuurder W.B. Op de rechterrijbaan reed C.R. met zijn pick-up.

Bij het naderen van het verkeerslicht op de kruising van de Nieuw Charlesburg- en de Ringweg reed W.B. de personenauto aan. Door de klap rolde het voertuig naar voren en kwam tegen Phagoe aan die aan de achterkant van de vuilniswagen hing. Hij viel op het wegdek, waarna de personenauto over zijn benen reed.

W.B. keerde het stuur van zijn truck, beladen met klei, na de botsing naar rechts en kwam vervolgens in botsing met de pick-up die over de rechterrijbaan reed. Door de klap rolde de pick-up naar de linkerkant en reed de vuilniswagen aan. Door deze botsing raakte de vuilniswagen van de weg en belandde in de langs de weg lopende trens. De truck met klei sloeg vervolgens over de kop en kwam op de zijflank tot stilstand.

Geen van de bestuurders, die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, verkeerden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de veroorzaker W.B. is hangende het onderzoek ingevorderd. De materiële schade aan de vier voertuigen was aanzienlijk.

Het lichaam van Phagoe is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de afdeling Verkeer van regio Paramaribo.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: