Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met het Coronavirus en de lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize O. had konkoni in masala en boulanger ;

Recept: Chutney van groene manja

Ingrediënten:  8 groene manja’s (mango’s), 1 eetl. chutney massala, 4 teentjes knoflook, zout, 5 pepers, 5 eetl. olie, 1 ui.

Bereiding Chutney van groene manja:  De manja’s schillen en raspen. Het vocht eruit knijpen. De olie opzetten en hierin de fijngemaakte ui, knoflook, peper en massala fruiten. De geraspte manja erbij doen en blijven omscheppen tot alle vocht verdampt is. Op smaak afmaken met zout.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: