August van Hammen en Andy Truideman beëdigd als leden Raad van Beroep bij Douane

August van Hammen en Andy Truideman zijn vrijdag 21 januari door minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken beëdigd als leden van de Raad van Beroep bij de Douane, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname donderdag 28 januari.

Truideman zei, dat het moment van beëdiging voor hem speciaal was. Hij zei ook, dat hij na zijn actieve periode bij de douane nu zijn kennis en ervaring kan delen en zich beschikbaar kan stellen aan de gemeenschap. ‘Het houdt je scherp voor wat de materie betreft.’

De Raad van Beroep heeft als taak uitspraak te doen bij disputen tussen de douane en belanghebbenden. Belanghebbenden kunnen bezwaar aantekenen bij de Inspecteur van Douane en bij geen voldoening kunnen zij zich wenden tot de Raad van Beroep. 

De Raad van Beroep wordt gevormd door vijf leden, van wie vier op voordracht van de minister door de president worden benoemd. Het vijfde lid wordt op voordracht van het Hof van Justitie door de president als voorzitter benoemd. 

De Raad van Beroep is bij de Wet Tarief van Invoerrechten 1996 vastgesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: