Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met het Coronavirus en de lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize G. had Dagoeblad;

Recept: Komkommersalade

Ingrediënten: 1 komkommer, 1 ijsbergsla, 1 blik mais, 1 groene paprika, ½ theel. zout, zwarte peper, 3 eetl. azijn, 3 flinke scheppen mayonaise.

Bereiding Komkommersalade: De komkommer wassen en met de schil in stukjes snijden. De ijsbergsla in reepjes snijden, de mais goed laten uitlekken en in een schaal doen. De komkommer, azijn, de mayonaise en de zwarte peper erover doen en goed mengen. Zout naar smaak toevoegen.

(Bron recept: sranang kukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: