‘Je gaat moeten creëren om te verdienen’

“Door het stijgende aantal covid-19 gevallen ben ik eindelijk van plan te starten met het leveren”, zegt een verkoper van groente en fruit langs de straat aan de krant. “Je gaat moeten creëren om te verdienen. Ik moet elke dag voorzichtiger zijn, want ik als verkoper kan uiteindelijk ook besmet raken. Het huis aan huis leveren van groente en vruchten lijkt moeilijk, maar is veel handiger. Ik denk er nog over na van hoe ik het voor ga krijgen. Hoe ik verschillende groenten en vruchtensoorten verkoop, denk ik wel dat de klant alles in een keer gaat kunnen kopen. De situatie wordt met de dag erger in plaats van hertellen, dus je gaat aan alternatieven moeten denken. Ik wil niet meer in een situatie zitten waar ik niet verdien. Door de benzineprijs weet ik wel dat ik geen verre afstanden ga kunnen af leggen, dus in mijn nabije omgeving gaat het voor nu wel lukken”, zegt de verkoper.

“Ik ben in het bezit van mij eigen pick-up, dus ik denk dat ik niet op en neer hoef te gaan. Het gaat uiteindelijk een mobiele groentestand worden. Hoe de levering en betaling zal geschieden, moet ik toch even over nadenken. Ik denk dat dit idee eenieder zou kunnen doen. Langs de straat verkopen is nu geen nieuw ding meer, want haast eenieder doet hieraan mee.” Volgens de groenteverkoper zal de verkoop bij de levering iets sneller gaan. “Je staat dan niet op een plaats en verkoopt meer. Mijn neef was vorig jaar gestart, maar deed alleen het leveren. Met mijn idee ga ik wel veel moeten brainstormen, maar je gaat een optie moeten hebben om te blijven draaien”, zegt verkoper.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: