Guyana verwacht ambassades in Qatar, Verenigde Arabische Emiraten voor eind van het jaar 

Guyana zal naar verwachting ambassades oprichten vóór het einde van 2021 in twee landen van het Midden-Oosten te weten Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dit werd benadrukt door de Guyanese minister van Buitenlandse Zaken en Internationale samenwerking, Hugh Todd, in een recent interview met Guyanese media. Hij stelde ook dat het “merk als land” van Guyana wereldwijd verbetert.

Diplomatische vorderingen 

Vorig jaar na zijn inauguratie, sprak de Guyanese president Irfaan Ali met de Emir van Qatar, Zijne Koninklijke Hoogheid Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, waar hij de toezegging deed dat Guyana zou worden voorzien van een veld of militair hospitaal en ventilatoren. De schenking van het veldhospitaal, die vorige week arriveerde, maakt deel uit van een groeiende relatie tussen de twee landen. President Ali zei ook dat Guyana naar verwachting binnenkort een ambassade in Qatar zal vestigen. “Het feit dat de Qatari’s ons op een dergelijke manier hebben bereikt, toont aan dat we meer vrienden krijgen.

Midden-Oosten 

Maar afgezien van de relatie met Qatar, benadrukte minister Todd dat Guyana de banden met het Midden-Oosten aan het versterken is. Naast Qatar heeft Guyana al goede relaties met Koeweit en werkt het nu aan het versterken van zijn partnerschap met de VAE. Deze drie landen maken deel uit van wat bekend staat als de “Gulf Cooperation Council”, een groep Arabische naties in de Perzische Golf. Andere landen in deze groep zijn: Bahrein, Oman en Saoedi-Arabië. “We hebben ook een ambassade in Koeweit en ik kan er ook aan toevoegen dat de VAE ook contact met ons heeft opgenomen en we zijn ook in gesprek om een ambassade in de VAE op te richten”, benadrukte Todd. Toen hem werd gevraagd wanneer de ambassades in Qatar en de VAE zouden worden opgericht, zei hij dat de inspanningen “voorbij het middelpunt” zijn en dat de besprekingen over het personeel van deze ambassades al zijn begonnen. Todd merkte ook op dat Guyana hulp krijgt van beide landen en dat de oprichting van de twee ambassades gelijktijdig vordert. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: