Talkshowhost Larry King in Los Angeles overleden

De wereldbekende Amerikaanse talkshowhost Larry King is zaterdag op 87-jarige leeftijd in Los Angeles overleden aan de gevolgen van Covid-19. Dat meldt Ora Media, het bedrijf waarvan de Amerikaanse presentator mede-oprichter is, op haar Ora TV Twitter-account.

King, die eigenlijk Lawrence Harvey Zeiger heette, werd begin dit jaar opgenomen in het ziekenhuis omdat hij was besmet met het coronavirus. Even leek het erop dat de fragiele presentator – hij had hartproblemen en werd vorig jaar getroffen door een beroerte – het coronavirus te boven zou komen maar zijn situatie verslechterde toch weer. 

‘Gedurende 63 jaar hebben de vele duizenden interviews van Larry op radio, televisie en digitale media en ook vele onderscheidingen en internationale lof een testament nagelaten van zijn unieke en eeuwige talent als een omroepman’, aldus Ora Media in een verklaring.

King werd in 1978 bekend als presentator van het radioprogramma The Larry King Show. Daarna was hij 25 jaar lang te zien op CNN met zijn eigen praatprogramma. Hij won vele prijzen waaronder een Emmy. Tot vorig jaar presenteerde hij een interviewprogramma voor streamingdienst Hulu.

King had een tumultueus privéleven. Hij was verslaafd aan gokken op paarden en dure auto’s en werd twee keer failliet verklaard. Hij was acht keer getrouwd met zeven vrouwen. De presentator laat vijf kinderen na. De familie vraagt om privacy om het verlies te kunnen verwerken. Op een later moment wordt bekendgemaakt wanneer de begrafenis en een herdenkingsdienst worden gehouden. 

King was een typische verschijning, zijn eeuwige bretels werden wereldberoemd.  Volgens een criticus had hij ‘een perfect gezicht voor de radio’.

Een paar jaar geleden verklaarde de presentator dat hij bij zijn dood meteen wilde worden ingevroren. King geloofde niet in een hiernamaals maar wel in revolutionaire wetenschappelijke ontwikkelingen waardoor hij verwachtte later weer tot leven te kunnen worden gebracht.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: