Grootste hond ter wereld, Deense dog Freddy, overleden in Engeland

De grootste hond ter wereld is overleden. Freddy, een Deense dog uit Engeland, was staand op zijn vier poten 1,03 meter hoog. Wanneer hij op zijn achterpoten tegen zijn baasje aan stond, reikte hij tot een hoogte van 2,26 meter.

Guinness World Records, dat het record van Freddy heeft erkend, zegt dat ‘de zachtaardige reus een geliefd en verwend huisdier was, dat een internationale superster werd’. Zijn baasje noemt hem ‘niet alleen de grootste hond, maar ook de hond met de meeste liefde en het grootste hart’.

Als pup was Freddy juist de kleinste van zijn nest. Hij werd eerder dan gepland bij zijn broertjes en zusjes weggehaald omdat hij niet genoeg voeding van zijn moeder kreeg. Freddy is uiteindelijk 8 jaar oud geworden

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: