IFFI 2021: Alles over het film festival

Goa is de gastheer van de 51ste editie van het International Film Festival of India (IFFI) van 16-24 januari. Het festival duurt een week lang en is bedoeld om filmmakers uit de hele wereld een platform te bieden om hun werk te laten zien en tegelijkertijd kunst en culturele uitwisseling te bevorderen. Het IFFI, dat elk jaar van 20 tot 28 november in de beach state plaatsvindt, werd uitgesteld vanwege de coronaviruspandemie.

Hier is alles wat we weten over het 51e IFFI festival.

Wat is de locatie van IFFI?

In 2004 werd de IFFI-locatie permanent verplaatst naar de staat Goa, waar zelfs de huidige editie van IFFI zal worden ondergebracht. Dit keer heeft het filmfestival het hybride formaat overgenomen, met zowel virtuele als fysieke ervaring, vanwege de coronaviruspandemie.

Het festival wordt gezamenlijk georganiseerd door de regering van Goa en het Directoraat Filmfestivals, onder het Ministerie van Informatie en Uitzending.

Hoeveel films worden er op IFFI 2021 vertoond?

In totaal worden er 224 films vertoond, waaronder 21 non-feature films en 26 speelfilms onder de sectie Indiase Panoramafilms. Op het IFFI 2021 vinden in totaal 162 filmpremières plaats.

Welke film opent IFFI 2021?

Met Another Round van Thomas Vinterberg is  IFFI 2021 geopend op 16 januari. Another Round was de officiële deelname van Denemarken aan de Oscars in 2020. Met Mads Mikkelsen in de hoofdrol draait het Deense komedie-drama om vier middelbare scholieren die willen experimenteren met de bevrijdende effecten van alcohol.

Welke film sluit IFFI 2021 af?

Het festival sluit af met de India-première van de Japanse film Wife of a Spy op 24 januari. Het historische drama, geregisseerd door Kiyoshi Kurosawa, heeft de Zilveren Leeuw voor Beste Regisseur op het Internationale Filmfestival van Venetië gehaald.

Andere films die op IFFI 2021 worden vertoond

Sandeep Kumar’s film Mehrunisa zal ook zijn wereldpremière hebben als onderdeel van de 51ste IFFI’s online evenementen line-up. Met Farrukh Jaffar, Tulika Banerjee, Ankita Dubey en Hussain Saddam in de hoofdrol volgt de film een 80-jarige actrice, en hoe zij de door mannen gedomineerde Indiase filmindustrie aanpakt en uiteindelijk een vooraanstaand pleitbezorger voor vrouwenrechten wordt.

Het festival herdenkt het honderdjarig bestaan van Satyajit Ray. Ongeveer vijf films van Satyajit Ray zullen worden vertoond. Deze zijn:

1. Charulata (1964) 2. Ghare Baire (1984) 3. Pather Panchali (1955) 4. Shatranj Ke Khilari (1977) 5. Sonar Kella (1974)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: