“De situatie in het land heeft wel deuren voor mij opengemaakt”

“Ik moet zeggen dat de situatie in het land wel deuren open heeft gemaakt voor mij. Als kleine ondernemer heb ik ook minder goede tijden meegemaakt en dat begon in april 2020. Mijn kleine business begon pas in augustus te draaien. Het bestaat namelijk uit maaien en onderhouden van erven. Samen met vier andere vrienden proberen wij het beste van te maken. Ik begon namelijk met twee machines eind 2019 en het ging niet gemakkelijk, maar ik bleef het maar volhouden. Nadat de val in maart begon, zat ik echt aan de rand om te stoppen. Ik heb intussen na goed overleg met enkele familieleden nog drie maaimachines kunnen kopen. Zonder hun ondersteuning kon ik het niet hebben gedaan. Klanten vinden voor een klein bedrijf als mij gaat moeilijk, dus het is langs wijken rijden en vragen als er werk verricht moet worden”, zegt een ondernemer, die maaiwerkzaamheden verricht, aan Dagblad Suriname.

In het begin toen hij het werk alleen deed, moest deze maaier de hele dag op zijn bromfiets rondrijden om klanten te zoeken. “Toen ik het alleen deed, was ik de hele dag op een brom met een maaimachine en vroeg huis aan huis als er schoongemaakt moet worden tegen een kleine betaling. Nu wordt dat ook nog gedaan, maar door enkele contacten op te bouwen word ik ook gebeld, dus ik bouw zo ook verder op. Na de bekendmaking van de tweede golf van covid-19 besmettingen begin januari besloot ik dan als kleine ondernemer ook strakkere maatregelen voor mij en mijn groep te maken. Alles wordt telefonisch gedaan. Bij de desbetreffende plek waar er gewerkt moet worden, zijn wij dan alleen. Na een goede observatie van de klant wordt de betaling gedaan in een box, die ik in elkaar heb gezet, en de mond- en neusbedekking blijft dus wel op. Wij zijn wel strak daarmee. Ik vind het wel jammer voor andere kleine ondernemers die nu strugglen. Hopelijk komt het toch goed”, aldus de ondernemer. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: