Suriname 134ste op laatste Global Firepower Index

Buurland Guyana & Caricomlanden halen de lijst niet

Suriname staat op de 134ste plek op de lijst van militaire krachten van de wereld. De lijst is sinds 2006 door Global Firepower (GFP) samengesteld. Het is een unieke analytische weergave van gegevens over 138 moderne militaire machten. De GFP-ranglijst is gebaseerd op het potentieel van elk land om oorlog te voeren op land, ter zee en in de lucht, waar met conventionele middelen wordt gevochten. De definitieve Global Firepower-ranglijst hieronder maakt gebruik van meer dan 50 individuele factoren om de Power Index-score van een bepaald land te bepalen met categorieën variërend van militaire macht en financiën tot logistieke capaciteit en geografie. De unieke formule zorgt ervoor dat kleinere, technologisch geavanceerde landen kunnen concurreren met grotere, minder ontwikkelde landen. Op de lijst van 138 landen staat Suriname op 134. Dat is beter dan landen als Somalië en Sierra Leone. Maar in Zuid-Amerika haalt Suriname de laatste plek. Buurland Guyana heeft de beoordeling niet gehaald. Eveneens heeft geen enkel ander land van de Caricom een beoordeling gekregen van GFP. De reden daartoe is onbekend.

Top 10

Er komen momenteel 138 landen in aanmerking voor de jaarlijkse defensie beoordeling van Global Firepower (GFP). Het Amerikaanse leger was gerangschikt als de machtigste strijdmacht ter wereld, op de voet gevolgd door Rusland en China. India behield haar vierde plek. Japan, Zuid-Korea, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Pakistan vormen de top 10. Met een enorme sprong van 5 plaatsen, waarbij Israël, Canada, Iran en Indonesië achterblijven, is Pakistan het enige land in de top 15 dat zijn rangorde verbeterde. In Zuid-Amerika staan ​​Brazilië, Colombia en Argentinië in de top 3. Venezuela staat op 4 en Peru op 5. Suriname staat op nummer 11 in Zuid-Amerika. Dat is de laatste plek voor onze regio. Nederland staat op plek 37 wereldwijd en is de 14de sterkste mogendheid in Europa.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: