Vertegenwoordiging contactberoepen dient petitie in bij Assemblee

Contactberoepen willen met inachtneming protocollen aan het werk

‘Ik voel mee met jullie. Het is zwaar.’ Dat zei de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, vrijdag bij het in ontvangst nemen van een petitie van een afvaardiging van de contactberoepen, waaronder de kapperszaken. 

De groep heeft bij het parlement aangeklopt, omdat ook zij, met inachtneming van de Covid-19-protocollen, graag aan de slag wil, zo meldt het parlement.

Kelvin Paiman, die de petitie heeft voorgelezen, heeft de gevoelens van de groep verwoord. 

‘Wij hebben onze gezinnen te verzorgen, vaste lasten en ook schulden te betalen. Wij doen een verzoek aan u om voor deze getroffen groep een zodanig protocol te ontwikkelen, zodat wij toch nog ons werk kunnen doen en wat kunnen verdienen om zo te kunnen voorzien in het onderhoud van onze gezinnen’, zo staat in de petitie.

Voor de winkels, restaurants, handelszaken en bussen zijn protocollen ontwikkeld, maar het besmettingsgevaar is daar groter aangezien grotere groepen simultaan op een locatie aanwezig zijn. Volgens Paiman zijn de kappers, als kenners van hun vak, bereid om ideeën te delen en protocollen te ontwikkelen.

Voorzitter Bee begrijpt dat de groep het bijzonder moeilijk heeft in deze periode van pandemie. Voor personen die aan het einde van iedere maand een vast inkomen hebben, zijn er minder hoofdbrekens dan voor deze groep. De zorgen van de groep zijn nog groter, omdat de vaste lasten normaal doorbetaald moeten worden.

De petitionarissen zijn door het beroep dat zij uitoefenen, afhankelijk van klanten. ‘Als man bent u verantwoordelijk voor uw gezin om dagelijks brood op tafel te zetten’, zei Bee.

Toch ziet voorzitter Bee dat de groep met concrete voorstellen komt, zodat die met de regering besproken kunnen worden.

Namens het parlement heeft voorzitter Bee een beroep gedaan op de regering om de Covid-ondersteuning zo spoedig mogelijk uit te betalen. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: